péntek, április 09, 2010

Jó példák !

A HCV kezelésének számos mellékhatása lehet, ezek részletes ismertetése meghaladja az itteni kereteket. Ezekről kezelőorvosa fogja részletesen tájékoztatni. A saját gyakorlatomban ez mintegy 25-40 perces beszélgetés szokott lenni.
Számos mellékhatásról kell beszélni, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy valamennyi fel is fog lépni, de a betegnek tisztában kell lennie azzal, mire számíthat, és adott esetben mit kell tennie.
Általánosságban, jóval több mint 500 beteg kezelésének tapasztalatai alapján, azt mondhatom, hogy a saját betegeim döntő többsége ugyanazt az életmódot folytatja, ugyanazt a munkát végzi a kezelés alatt is, mint előtte (és utána). Beleértve azt is, hogy télen elutazik síelni (már aki egyébként is szokott), nyáron 3-4 hétre nyaralni, akár külföldre is. Sok betegem végzett/végez fizikai munkát a kezelés alatt (is), beleértve például azt a szakembert, aki az M0-s új hídját hegesztette a kezelése alatt. Nem egy betegem külföldön dolgozik, onnan jár haza havonta kontrollra.
Persze, nem vagyunk egyformák, akadhat akit jobban megvisel a kezelés, de a végleges gyógyulás reményében a betegek döntő többsége ezt vállaja és elviseli.

Válaszolta ezt egy kérdezőnek dr Horváth Gábor Főorvos Úr (Szent János Kórház )

http://www.informed.hu/majambulancia/orvosok/horvath/

Nincsenek megjegyzések: