csütörtök, október 09, 2008

Essünk neki..

..na persze nem baltával, mert azzal nem érdemes.

Bemutatkoznék. Mondjuk mint az anonim hepatitisesek klubjában:
- Heló! Ket vagyok, és Hepatitis C-s.
- Szia Ket!

Vagy csak egyszerűen. 10 éve tudok róla, hogy hepatitis C-s vagyok, de idén áprilisban kezdtek el igazán foglalkozni vele. Gyorsan zajlottak a dolgok, vírusszámlálás májusban, biopszia júniusban, augusztus 18-án elkezdtem a PegIntron+Rebetol (interferon+ribavirin) kezelést, ma voltam a nyolcadik heti kontrollon.

Valójában ennek a blognak nem az én állapotom és hangulataim megörökítése lenne a fő célja, hanem egy olyan hely kialakítása, ahol a hepatitis C-sek választ kaphatnak redszerezett formában a felmerülő kérdéseikre. (Mivel ez az egész, főleg mikor belecsöppen az ember, nagy sötétség, és csak tapogatódzik az ember, a net meg tele van okos dolgokkal, csak kevéssé életszagú... a száraz tények csak megijesztenek.)
Szóval én is benne vagyok, én is most csinálom, én is most kapok válaszokat. Ha csak egyvalakinek segíthetek azzal, hogy leírom amit én tudok, és összegyűjtök fontos, vagy kevésbé fontos, de segítő jellegű dolgokat, hát akkor már azthiszem megérte.

Ez nem egyszemélyes kampány akar lenni, úgyhogy ha bárkinek kedve van csatlakozni, és megosztani a tapasztalatait, gondolatait, ezzel kapcsolatban, vagy csak tud egy jó viccet, akkor szóljon, és csatlakozhat. :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Okos és építő jellegü gondolat volt elindítani a blogot-huhh de hivatalosan hangzik-és ha még névtelenül is-de információt tudunk cserélni a kezelés közben felmerülő gondokról-már köszönet érte!

Ket írta...

Igazán nincs mit.
:)