szombat, október 11, 2008

Dobozdíj

Egy ideig nem igazán értettem mi az a dobozdíj.
Mivel a kezelés igen költséges, és TB-támogatással megy, ezért engedélyeztetni kell. Miután engedélyezték, és elkezdődik a kezelés, az orvos felírja a gyógyszereket.
Első alkalommal mikor kiváltottuk, anyu kivett vagy 20 000 forintot, mert nem igazán tudtuk mire számíthatunk, mennyibe fog kerülni. Az interferon, ribavirin és egy doboz algopyrin összesen, nem került 1500 forintba. Most csütörtökön, mikor a harmadik adag gyógyszert váltottuk ki, és fizettünk érte 600 forintot, állt össze a kép. A gyógyszert ingyen megkapom (illetve az állam fizeti), nekem csak jelképesen a dobozért, illetve csomagolásért kell fizetnem 300 forintot. A gyógyszertáras nő mondta, hogy van amikor nincsen olyan kiszerelés, amiben 4 heti adag van, csak mondjuk egyheti, ilyenkor ebből 4-et adnak, hogy meglegyen a kellő adag. Mivel ennek a csomagolása külön van, ebben a helyzetben 4x300 forintot kell fizetni.
De ha belegondolok abba, hogy az interferon egy adagja 100 000 forintba kerül (a ribavirint nem tudom), azt hiszem 300 forintot nem fogok sajnálni kifizetni érte.

Tíz, húsz vagy százezer forintos gyógyszer után is 300 forint a dobozdíj.

1 megjegyzés:

Camila360 írta...

Kedves Barátaim, Camila Rodela vagyok, és Michiganből, Egyesült Államokból vagyok. Itt vagyok, hogy tanúskodjak a DR.OGAGA ​​KUNTA jó munkáiról az életemben. A férjem és én 27 évig házasodtak meg két gyerekkel. Csak két évvel ezelõtt mindent véget ért.Vágytam a férjemet, és könyörögtem neki, de soha nem hallgatott, szóval számos vallomást tettem erről a varázslatról. Egyesek azt állították, hogy visszaadta az Ex-szeretőjüket, egyesek azt állították, hogy méhét helyreállítja és gyógyítja a rákot és más betegségeket, néhányan azt állították, hogy bűvöletbe veheti a válást, és meggondolhatja, hogy jó munkát végezzen. Ő csodálatos, én is találkozott egy konkrét bizonyságot, ez egy nő Vera nevű, ő tanúskodott arról, hogy hogyan hozta vissza az ő Ex-szeretője, és a végén a bizonysága ő levette az e-mailt. Miután elolvasta mindezeket, úgy döntöttem próbálkozni vele. E-mailben értesítettem, és elmagyaráztam neki a problémámat. És elmondta nekem, mit kell tennem, megtettem, és a férjem visszatért hozzám. Megoldottuk kérdéseinket, és még boldogabbak voltunk, mint valaha DR.OGAGA ​​KUNTA te tehetséges ember vagy, és nem fogom abbahagyni a kiadását, mert ő egy csodálatos ember. Ha bármilyen gondod van, és igazi és valódi varázslót keresel, próbáld meg bármikor, ő a válasz a problémáidra. Kapcsolatba léphet vele e-mailen: ogagakunta@gmail.com és megoldhatja problémáit, mint én. Meg tudja oldani a következő problémákat és még sok más.
(1) HA AZ EXTRACK VISELKEDÉSÉT
(2) ÉRVÉNYESZTETTE A HUSBANDET, HOGY A DIVORZ LEÁLLÍTÁSA
(3) AZ ÜZEMBEVÉTELÉNEK SZERETTSÉGÉT
(4) Szeretne a férfiak és a nők futni találni tetszik
(5) HA GYERMEKÉRT VAN SZERETNI
(6) SZERETNÉL SZERETNI
(7) ÉN VESZI A FÉRFÉLKÉNT, AMELYÉN CSATLAKOZNI AZ ÉLETÉBEN
(8) SZÜKSÉGES JÓ LUCK SPELL
(9) SZÜKSÉGES LOTTERY SPELL
(10) SZÜKSÉG JELLEGŰ
 ogagakunta@gmail.com