csütörtök, március 25, 2010

Judit levele

Sziasztok!
D. Juditnak hívnak. Jász- Nagykun Szolnok megyébe élek.A napokban kaptam meg a labor eredményt, ami pozitiv lett. Ápr. 8-án kell mennem kontrolra ,akkor lesz az előttem álló  a kezelés megbeszélése. Nálam véletlenül derült ki. 2009 júniusában szültem meg a kislányomat. Novemberben, rákszűrés előtt kértem egy labort. Ott már nagy eltérést találtak a májfunkciómban. A háziorvosom először elküldött hasi uh-ra. ott minden rendben találtak. Majd irány a májgondozó. Ott az első vérvétel során kimutatható volt a véremben a vírus, így ismét vettek vért, aminek sajnos most kaptam meg az eredményét. Elkezdtem olvasgatni a betegségről és sajnos nem sok jót találtam ..Félek nagyon .Már attól is hogy magamnak kell beadnom a szert. Sok kérdésem van, remélem a doktornővel megtudok mindent beszélni, és válaszol minden kérdésemre. Számomra nem derült ki hol „szedtem” össze ezt a vírust. Tetoválásom, káros szenvedélyem nincs. Műtétem gyerekkoromban a mandula műtét és 2 éve egy terhesség megszakítás.( nem fejlődött a magzat) és most a szülésem volt. Vérátömlesztést sem kaptam. A kedvesemmel , megyünk a kontrollra ,mert a doktornő a legutóbbi találkozásunkor mondta, hogy a ha pozitív lenne a vérvétel eredménye akkor a páromtól is vesznek vért mert átadhattam neki. Hát így jártam. Borzasztó. Esetleg ha valaki olvasná az alábbi levelet, és a ki esetleg épp kezelés alatt áll, akkor az írjon Nekem, mi vár rám. Valóban szörnyűek a mellékhatások? Előre is köszönöm. D. Judit

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egyáltalán nem biztos, hogy a párodnak átadod, nem az adja át akinél előbb megtalálják. Sőt lehet forditva is?
Lehet virus normális májfunkciónál is.

A kezelés nem vészes, van aki munka mellett is tudja csinálni.
Lazán kell venni az egészet! Azt kell csinálni, amit az orvos mond.
Fogadd el a kezelést, és hálásak lehetünk, hogy van rá gyógymód!!!!!!
A ha nem mondod el senkinek, csak a betegtársakkal beszéled meg a problémádat jobban jársz. Sok a tudatlan ember.

morgós írta...

Néhány dolog:
- mindenkiben ott a zabszem, ez ter-
mészetes. De aztán az első ijede-
lem után kezd bizakodó lenni.
- az injekciótól én is nagyon "fáz-
tam", sajnáltam egy ilyen rendes
embert megszúrni-:) Aztán 10-15
után ezt is megszokja, megtanulja
az ember.
- mellékhatások vannak, sokszor e-
lég változó. Nem árt felkészülni
ezekre. Pl. az első szuri utáni
hidegrázásra.
- az esetek nagy százalékában nem
derül ki, honnan kaptuk ezt a
férget.

Másodszor állok kezelés alatt, ha
valami kérdésed van az
oktalantojas@gmail.com címen elérsz

Morgós

kata írta...

Semmiképpen nem szabad kétségbeesni,el kell kezdened a kezelést,mert csak így lehet meggyógyulni.Sajnos én másodszor kezdtem el ,és most jobban viselem a mellékhatásokat.Remélem az eredmény is jobb lesz.
Szerencsére nem mindenkit visel meg a kezelés,ne félj előre!
A szuri beadását tényleg hamar meg lehet tanulni és szinte heti rutinná válik.

Névtelen írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz:az interferon ma az egyetlen gyógymód,és meg lehet tanulni az injekció beadását:)
Gondolj bele:ez egyszer "letelik"-kinek hány hét múlva:vannak akik olyan betegségben szenvednek,ami miatt életre szól az ön-injekciózás.Egy biztos:félni nincs mitől,a mellékhatások is kinél hogy jelentkeznek-de mindenki elviseli őket-mert van miért:)
Fel a fejjel!:)
-rd80ls@gmail.com-

Névtelen írta...

A HCV vírus szexuális úton alig terjed, ahhoz mindenképpen valamilyen vér-vér kontaktus kell. Úgyhogy ne izgulj! Persze jó, ha megszűrik a párodat is, de nagyobb esélye van a fertőzésnek mondjuk aközös körömolló által.

Az ismeretségi körömben senkinek sem fertőzött a párja, az enyém sem, pedig 25 éves házasok vagyunk, és valószínűleg születésemkor kaptam a vírust!

Én most a 25. héten tartok.

üdv

Névtelen írta...

Kedves Judit!
Nálam 2007-ben fedezték fel a vírust amit valószínüleg 1987-ben balesetemkor kapott vérrel szereztem. Gyerekeim utána születtek de a családot nem fertőztem meg. A kezelés nehéz de érdemes végigcsinálni, nálam elsőre sikeres volt.

Névtelen írta...

Üdvözlök mindenkit! mai napon találtam rá a honlapra és örülök, hogy értékes információkat kaptam a kezelésről. Érdeklődni szeretnék, hogy hogyan hatott a kezelés pszihésen rátok? Családotokat mennyire terhelte a kezelés... tudom hogy ez egy kicsit furán hangzik, de mindenhol az olvasom, hogy felerősödött depressziós tünetek a mellékhatások.... Előre is köszönöm a segítséget.

Névtelen írta...

...az érzést amit a kezelt beteg érez,hiába is írná le,csak az érzi át aki ugyanebben a cipőben jár.Vagy valaha is járt.Hosszú is lenne,és olyan mint a hinta:egyszer fent-egyszer lent...:)
Nem maga a kezelés mellékhatása hozza létre a depressziós-vagy ahhoz hasonló tüneteket-szerintem-hanem ez is egy ÉRZÉS,ami el-elfogja az embert,amikor pld még az elején tart a kezelésnek-majd középtájon haladva az időben...
Hisz napmintnap meg kell küzdeni ilyen-olyan kellemetlen hatással:amit néha nehéz viselni:na ilyenkor van,hogy soknak tűnik "így" az előttünk kezeléssel töltendő idő.Ezt nevezhetjük depis tünetnek:de ez nem szakvélemény,csak egy "másodkezelés elején járó" véleménye:)
Ez az ÉRZÉS pedig múlik,amint megy az idő,és amint kicsivel jobb a közérzet-befolyásolja sok dolog.
A család,barátok hozzáállását sem lehet sem általánosítani,hisz embere válogatja,mit néz el,meddig,és hogy segít vagy hogy nem,stb.
Bonyolult dolgok ezek:)Egy biztos:aki kiváltja az első adagját,azért teszi hogy meggyógyuljon:amit MINDEN ebben a cipőben járó sorstársamnak szivemből kívánok:)Hisz ha nem is lehet mindenki nullás:a kezelés rengeteget javít,éveket,időt ad-és ez is értékelendő:)
-rd80ls-