kedd, március 30, 2010

Judit levele (4)

Sziasztok!
Köszönöm az előző levelemre a hozzászólásokat!
Most az érdekelne, hogy a kapott leletemen ez áll: HCV PCR. 2.400.000  IU/ml.
Ez mit jelen ez a szám? És jelent e valamit a gyógyulás esélyeiben ez a szám hogy kinek mennyi?
Vagy teljesen lényegtelen és ugyanolyan esélyeim vannak a gyógyulásra mint azoknak a beteg társaimnak akiknek ez a szám  alacsonyabb. Judit 

Erre a levélre válaszolnék is helyben:

Ez a vírusszám. Mindenkinél megnézik a kezelés kezdetén, a 12. héten, a kezelés végén és a kezelés után hat hónappal. Ha a 12. hétig nem csökken nullára a szám, akkor vagy abbahagyják a kezelést, vagy folytatják, de hat hónap után ismét megnézik. Ha ekkor nulla, akkor a kezelés 72 hétig tart (és nem 48-ig), ha ekkor sem nulla, akkor biztosan abbahagyják a kezelést, mivel nem használt.
A gyógyulásra ugyanolyan esélyeid vannak. Én 2008 augusztus 18-án (ekkor kezdődött a kezelésem) 3 990 000 vírus boldogtalan tulajdonosa voltam, és a 12. hétre nullázódott.
Egy hónappal ezelőtt pedig teljesen gyógyulttá nyilvánítottak. :) Szóval ettől nem rosszabb az esélyed mint másé. Majd a 12. héten kell drukkolni, hogy 0 legyen. :) (illetve a többi vírusszámláláson, mert megesik olykor hogy visszajönnek.. )

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

...kellemes mellékhatás-mentes derűs húsvétot kívánok mindenkinek:)
-rd80ls-

manila írta...

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm, hogy megtisztelt írásával és biztat. Nagyon jó, hogy valaki meghallgatta aggályaimat. Kívánom,hogy sokáig levelezhessünk és segíthessünk egymáson.Nagyon sok falba ütköztem már eddig főleg a munkahelyemen pedig "egészségügyi" intézmény. Egyre nehezebben viselem el a támadásokat. Soha nem tolerálták, hogy kezeléseken mentem keresztül.Mindig 100%-on kellett teljesíteni.A sok mellékhatásokra nagyon nem figyelhettem oda, mert munkámból kifolyólag voltak tőlem betegebbek is.Elnézést az érzelmi kitörésért, de soha sem beszéltem még senkivel sem a problémáimról.