hétfő, augusztus 16, 2010

Kata levele

Sziasztok!
 
56 éves vagyok, fél éve újra pozitív lett az eredményem, interferon kezelés előtt állok. Szeretném megkérdezni tőletek, milyen tapasztalataitok vannak a kezeléssel kapcsolatban, illetve szívesen fogadom a tanácsaitokat.
 
Szabó Kata

20 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Kata!
Én szintén úgy jártam, a kezelés után fél év mulva pozitiv voltam. Most ujra kezelés alatt állok a 3. hónapon vagyok túl. Szivesen irok: cimem: edus62@citromail.hu

Névtelen írta...

Én kaptam a kezelés előtt egy filmet, ami sokat segitethetne mindenkinek. Sajnos nem tudom feltölteni a dvd-t erre a blogra. Ha esetleg valaki megtudná oldani.
A cime amit a boritón van:
Krónikus virusos májbetegségek. A film szakmai támogatója: Virusos Májbetegségek Országos Egyesülete
Felelős kiadó: EUGÉB Bt.
"Sorozatunk célja a krónikus betegségekben szenvedőknek segiteni.Segitünk túlélni a szenvedést, s megtanulni a mindennpokat átalakitani." ez van a boritón.
Szerintem ez egy nagyon hasznos film.

Névtelen írta...

Szia én azonnal pozitiv lettem most jön a 3. kezelésem és nem izgulok ,kikaptam a mellékhatások 70% de megmaradok reménykedek:D

Gabcsi írta...

Szió Kata és Névtelen!

A fiamnak..s nekem még 1x se sikerült negatívnak lenni..de nem adjuk fel...A fiam a 3. kezelést..én a 4. kezelésnél tartok..s bízunk..nincs más egyenlőre..
Persze vanank mellékhatások..de mindig arra gondolok, ha ez nem lenne akkor mellékhatás se..azt meg tűrjük..s néha ha nehezen is..de a gyógyulásért mindent..

MAMU írta...

Sziasztok! Én tegnap tudtam meg, hogy baj van. Csak a férjemnek mondhattam, nem tudom, hogy közöljem a fiammal, aki valószínű fertőzött. Ti hogy mondtátok meg? Neki már gyereke is van...családja.
Miből álla a kezelés? Kicsit félek, 58 múltam....remélem, még leszek több is ! Jó, hogy rábukkantam erre a blogra, köszönöm nektek. Mici

Névtelen írta...

Nem biztos hogy a fiad is fertőzött...:)És nyugi,ezzel nincs vége a világnak-a kezelések ha nem is tesznek negatívvá,sokat segítenek.Szóval:csak optimistán!:)
-rd80-

Unknown írta...

Sanykoo! Attila!

Hogy vagytok? Írjatok! Előre is köszönöm! Hepaj

Névtelen írta...

Tisztelt Dr. Úr
Remélem olvassa majd a soraimat!
Nálam 3 hónapja derült ki,hogy c fertőzött vagyok.. Borzasztóan kétségbe estem, leginkább azért mert a Dr.nőm azt mondta nekem, hogy amíg NEM beteg a májam, addig nem adnak semmi féle kezelést.. Minden leletem a fibroscan is tökéletes..238ezer vírus..,ami állítólag nem sok.. 33 éves vagyok, szeretnék gyereket stb... Komolyan várnom kell (lehet éveket) amíg be gyúllad a májam és akkor kapok végre gyógyszert??? És akkor is lehet évek míg meggyógyulok?? Így az is lehet, hogy kicsúszok az időből... Nem 40 évesen szeretnék gyereket szülni!!
Alig vártam,hogy meglegyen minden lelet és végre kapjak gyógyszert kiderült (1 hete) hogy nem várhatok semmit...
Mihez kezdjek most??
Keressek másik orvost?
Nagyon szeretnék gyógyszert kapni mert nem lehet ezzel a tudattal együtt élni!
Úgy értelmezem,hogy amíg nem vagyok ténylegesen beteg addig nem támogatja a tb a gyógyszert..
Mondja Dr. Úr, hogy ez nem igaz!!?
K.B.

Makara Mihály dr. írta...

Kedves K.B!

Ha nincs gyulladás, akkor valóban nincs szükség kezelésre. A gyermekvállalás megengedhető, hiszen az átadás esélye minimális.
Szóba jöhet azonban az enzimértékek ismételt vizsgálata és a Fibroscan megismétlése, illetve a májbiopszia elvégzése is! Ezek alapján a kezelés indokolttá válhat!

Tisztelettel

Makara dr.

Névtelen írta...

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm,hogy válaszolt.Sajnos benne van az a minimális esély is...,amit én nem mernék bevállalni így.
Nem értek hozzá de azt gondolom,hogy talán ha minél kevesebb a vírus annál hamarabb ki lehetne irtani.Ha ki tudom fizetni a gyógyszert akkor lehetséges e,hogy meggyógyuljak??
K.B.

Makara Mihály dr. írta...

Kedves K.B.,

Ha nincs gyulladás, akkor a gyógyulás esélyei is szerényebbek. A GPT (ALT) értéke igen alacsony vagy a normális felső határán van?

Küldje el esetleg leleteit a michael@makara.md címre, vagy háziorvosi beutalóval keressen fel a László Kórházban.

A vizsgálat így ingyenes!

Tisztelettel

Makara dr.

Névtelen írta...

Kedves Dr. Úr!
Köszönöm szépen! Fel fogom keresni, vagy küldöm a leleteimet. Nem tudom,hogy a GPT(ALT) az mit is jelent vagy hol keressem a leleteken..
Tisztelettel K.B.

Névtelen írta...

Tisztelt Dr. Úr!
Egy másfél éves Ribavirin, Peg. interf. kezelésem fejeződött be több mint egy éve. Mellékhatásként anémia és ITP jelentkezett. Most a májenzimek nagysága 3-4-szerese a normálisnak és növekednek, pedig a kezelés első féléve után a HCV nem volt kimutatható.
Mit lehet tenni ebben a helyzetben?
Tisztelettel: AnIs

Makara Mihály dr. írta...

Kedves Anls!

Nehéz válaszolni, hiszen gyógyszerszedés, hirtelen testsúlynövekedés miatti zsírmáj, ill. egyéb vírusfertőzés is lehet a háttérben, de el kell végezni a HCV PCR-t is. Mindenképp keresse fel korábbi kezelőorvosát!

Tisztelettel

Makara Mihály dr.

pistu87 írta...

Tisztelt Doktor Ur!
Ket honapja derult ki , hogy hcv fertozott vagyok, de a betegseg meg akut fazisaban van(valoszinu hogy juliusban kaptam meg egy muteti beavatkozas soran).Az orvosom azt mondja hogy nem kapok kezelest mig nem telik el par honap es nem tudok belenyugodni!Azt szeretnem megkerdezni hogy ez valojaban igy kell legyen vagy keressek mas orvost? A GPT 95, a GOT 111. Elore is koszonom valaszat.
Tisztelettel M. Istvan

Makara Mihály dr. írta...

Kedves István,

A 2010-es protokollban (http://ketrec.uw.hu/2010_hep_c.pdf) már szerepel az alábbi tétel:
2.4.5. Akut C hepatitis
● A 8-12. héten a HCV-RNS vizsgálat pozitivitása esetén 6 hónapos pegilált interferon
monoterápia javasolt (2*, C).

Ennek alapján célszerű, ha háziorvosától beutalót kér valamelyik hepatologiai központba!

Tisztelettel

Makara Mihály dr.

hepacé írta...

Kedves Dr Úr! Érdeklődni szeretnék afelől hogy aBoceprevir kezelést mekkora HCV vírustiter értéknél kell abbahagyni.

Makara Mihály dr. írta...

Kedves Hepacé!

A boceprevir alapú hármas kezelést akkor kell elhagyni a mostani programban, ha a 12. heti vírusszám 100 IU/ml felett van vagy ha a 24. heti vírusvizsgálat nem negatív. (A jövő évi protokoll még szigorúbb lesz: a 12. hétre 15 alatt kell legyen a vírusszám.)

Tisztelettel

Makara Mihály dr.

hepacé írta...

Kedves Doktor Úr! Válaszát nagyon szépen köszönöm.Kívánok önnek KELLEMES KARÁCSONYI ünnepeket és Boldog újévet!

Névtelen írta...

sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!

Jan. 5 én kontroll. félévvel a kezelésem után vírusszám levétel! Remélem a 2012 egy hatalmas nagy 0 hoz... :-))
üdv: hepaj