szerda, július 28, 2010

Hepatitis C: Judit levele (4)

Szió manila!

..meg van a 4. kezelésem 3 hónapos vírus számának eredménye..ami ismételten nem csökkent 2 logot..de mivel a májfunkciók normál eredményt mutattak, így 6. hónapig folytathatom a kezelést, s ha nem lesz nulla- mint eddig sosem volt- akkor ismételten leállítják. De ez nem azt jelenti h nem ért semmit! Hiszen a kis víruskáim csökkentek..csak olyan jól érzik magukat, h még maradni szeretnének egy kis ideig...s majd csak egyszer megunják odabent.. ha más nem a következő kezelésnél! Fel a fejjel!..ettől még teljes életet élek..vagyis próbálok..:)
Sose adom fel..s nem is ez lesz a végzetem... arról majd csak úgy 40 év múlva beszélgetünk..jó? gabcsi

3 megjegyzés:

manila írta...

Szia Gabcsi!

Többször olvasom, hogy kinek mennyi logot csökkent. Jó lenne tudni, hogy ez mit jelent:log.

Makara Mihály dr. írta...

Kedves Manila,

A log itt tizes nagyságrendet jelent.

Tehát, ha a vírusok száma egység/ml-ben írva 1.000.000-ról (ami 10 a hatodikon) lecsökken 10.000-re (ami 10 a negyediken), az 2 log csökkenés. Ha 1000-re (10 a harmadikon) csökken, az három log csökkenés.

Tisztelettel

Makara dr.

manila írta...

Tisztelt Főorvos Úr!

Köszönöm a felvilágosítást most már ezt is tudom. Erről ilyen számolási módban még sosem hallottam. Nagyon jó, hogy Ön is olvassa ezeket az írásokat,mert sok fogalom zavar adódik itt és így tisztában láthatunk meg sok dolgot. Nem tudom, hogy ki Ön, hol él,hol dolgozik, de az jó,hogy Ön van és bizalmat áraszt ismeretlenül is.

Tisztelettel: Manila