vasárnap, április 19, 2009

bőrszarazság

Nem csak én szenvedek a kezelés alatt iszonyatos bőrszárazsággal. Mindenki megpróbálja kezelni valamiféle módon, vagy jobb, vagy nem. Az én tanácsaim, hogy miként tudom elviselhető szinten tartani, és hogy miket használok:
(Ez itt nem a reklám helye, de ettől függetlenül lehet hogy fogok márkát írni.)

Babaolaj (Johnson's)
200ml-es kiszerelésben lehet kapni gyakorlatilag minden drogériában, és nagyobb üzletben. Amit tegnap vettem új flaska 800 ft körül volt, de egész sokáig elég.
Használata: fürdés után közvetlenül (törölközés előtt!!), még a nedves/vizes bőrbe dörzsöljük be (mindenhol), és csak utána törölközzünk. Miután megszáradtunk, és beitta a bőrünk, azonnal érezhető a hatás. Számomra hihetetlen élvezetet jelent, minden alkalom, mivel amúgy sajtreszelőnek is kiválóan alkalmas lenne a bőröm. :)

Kézkrém
Amit most használok, az avon, de nem rgaszkodom márkához, a lényeg, hogy jó zsíros legyen. Érdemes napi pár alkalommal kenni a kezet. Nekem amúgy véresre repedezik.

Arckrém
Kis üvegekben kapni hidratáló arckrémet. Száraz és érzékeny bőrre valót vegyünk. Reggel és este érdemes kenni (illetve amikor úgy érezzük).

Testápoló
Színezék, és illat, és allergén anyagoktól mentes érzékeny bőrre való. Este, lefevés előtt szoktam vele kenni magam. (Amúgy volt már példa, hogy annyira viszkettem, csak a lepedő érintésétől, hogy nem bírtam elaludni.)

Tusfürdő
Szintén színezék, illat, és minden mentes, érzékeny, szaraz bőrre valót. Nagyon jók az illatos tusfürdők, csak jelenleg nem túl célszerű, mert szárítják, és irritálják a bőrt.

Szőlőzsír
Jól bevált a labello, de nyárra érdemes uv szűrőset venni. Labello mindig van nálam. Itthon is, meg a táskámban is van egy. Amúgy Londonban vettem még egy born lippy nevezetűt, ez nagyon jó, és kifejezetten kellemes, de gőzöm sincs, hogy itthon kapni-e, és hol. Valószínűleg valami hasonlót lehet, de nem tudom. Amúgy ezt nem úgy árulják mint a labello-t, és hasonlókat, hanem egy kis tégelyben, és ujjal kell felvinni a szájra.

Neogranormon
Lehet hogy babapopsi kenőcsként reklámozzák, de a legrosszabb pillanatokban, ez helyretette a kiszáradt és felrepedezett bőrömet (nagyon jó akkor is, hogyha már addig fújtad az orrod, hogy felrepedt, száraz, meg talán még vérzik is, és minden orrfújás kínszenvedés). Nagyon ajánlom, ha valahol nagyon ki van repedve a bőr, érdemes ezzel próbálkozni.

Lábkrém
Naturland Lábpuhító krém - és a talpam-sarkam is egész normális marad. Biztos jó más is, én ezt használom.

Fényvédő
Mindenképp használjatok fényvédőt(magas védőfaktorút) ha süt a nap, fényérzékennyé tesz a gyógyszer, és még könnyebben, és jobban le lehet égni! Volt aki említette, hogy a szuri után való foltjai, amit ért a nap, azóta is látszanak...

Lehet, hogy durván hangzik ennyi minden együtt, de ha szükség van rá, hát szükség van rá. :)

4 megjegyzés:

M3nyu5 írta...

Nekem kézkrémek közül az Atrix jött be. Azért, mert hamar beszívódik, nem lesz olyan zsíros/olajos utána a kezem, tényleg nagyon hatásos, rögtön pihe-puha utána az előtte "reszelőre" száradt kezem, és ami nekem majdnem legfontosabb volt: nem csíp tőle a kirepedezett bőröm, ahogy nagyon sok krém után. :)

Ket írta...

Az Atrix-ot én is használtam régen, és nekem is nagyon bejött. :) De most a zsírosabb krémeket és pár perc alatt teljesen beszívja a kezem. :D

Névtelen írta...

Sziasztok!
A Debreceni Klinikán minden májbetegnek ajánlják a máriatövis gyógynövényt (tea vagy kapszula vagy olaj)
Nézzetek utána, a gyulladt májra kiváló jó hatással van és nekünk ugye most épp az kell! 50 ml mindössze 1300 Ft. Gyógynövényboltokban kapható! Javuljunk ezerrel!
Zazie! Mikor kezded? Csak bátran! Zsuzsa

Zazie írta...

Szia Zsuzsa !

Holnap lesz a bizottsági ülés, ahol döntenek a kezelhetőségemről. Az orvosom tagja ennek a tanácsnak, igy nem kérdéses a válasz. Nem tudom ez után mennyi ideig kell még várni. Elszánt vagyok, de nagyon félek ! Minél többet tudok meg a kezelésről, annál felkészületlenebbnek érzem magam. Pedig már másfél hónapja ezen agyalok.Hogy mit, hogyan, stb.
A máriatövis tényleg nagyon jó. Én hosszú évek óta szedem a SILEGON, ill. LEGALON nevű tablettákat, melyek a gyógynövényt tartalmazzák. És a Pannonhalmi apátságnak van egy gyógytea keveréke, amit kúraszerűen szoktam inni. A növény segíti a májsejtek regenerálódását. Tapasztalatbol beszélek, 20 éve tudom, hogy beteg vagyok. Volt időm kiismernem a betegségemet.

Köszönöm a bíztatást, rám fér !
Üdv. Zazie