szerda, november 26, 2008

mellékhatások

Szintén Elisa tollából tapasztalatok a mellékhatásokkal kapcsolatban:

A kezelés alatt rengeteg mellék hatás tapasztalható. Általában nem egyszerre jön elő minden. Persze vannak olyanok, amik végigkísérnek az egy év alatt.
Ilyen a láz vagy a folyamatos hőemelkedés (de nem mindenkinél). Csillapítása mindenképp az orvos által előírt módszerrel, vagy az általa engedélyezett gyógyszerrel.
Haj hullás, mely általában a 4. hónaptól jelentkezik. Sok mindent nem tudunk ellene tenni, de óvhatjuk a megmaradt hajunkat. Ritkábban van szükség a haj mosásra, és ha lehet kerüljük a dauert és a festést. A kezelés után a haj visszaerősödik, és újra sűrűbb lesz.
Az izom és ízületi fájdalom ha nem túl erős, és elviselhető, akkor ne szedjünk rá gyógyszert. Ha erre mégis szükség van, csak az orvos beleegyezésével alkalmazzunk gyógyszert.
A bőr kiszáradása is jellemző, sok test ápoló használata szükséges. Itt kinek mi válik be. Ha netán kiütések jelentkeznek és nagymértékben, akkor az orvosnak jelezni kell minél hamarabb.
A köhögés is sok betegnél jelentkezik. Csillapítani lehet az orvossal egyeztetve, vagy ha engedik gyógynövényekkel csökkenteni.
Felléphet álmatlanság is. Akinél ez a tünet jelen van, próbálja meg a nappali szundikálást csökkenteni, vagy írathat fel gyenge altatót, de csak módjával szedje. Esetleg itt is lehet gyógynövényt alkalmazni.

Nincsenek megjegyzések: