szerda, október 03, 2012

Demonstráció



FIGYELEM!!!

DEMONSTRÁCIÓ – 2012. 10. 12.

Kedves Sorstársak!

Aki most e sorokat olvassa, biztosan maga is valamilyen kapcsolatban van a hepatitisz C-vel!
Az érintettek bizonyára mindannyian tudják, hogy léteznek már új gyógyszerek, amelyek jelentősen megnövelhetik a gyógyulás esélyeit. Ezeket 2011 májusában törzskönyvezték az USA-ban, majd röviddel utána az Európai Unióban, de HAZÁNKBAN NINCS RÁ TÁMOGATÁS – mert az OEP még nem adta meg!
A gyógyszertámogatás elmaradása mellett, a kezeléshez szükséges diagnosztikai is késlekedik. Mindezen okok miatt ma Magyarországon 3000 – a korábbi kezelés hatására nem gyógyult – idült vírusos májbetegséggel élő személy a májzsugor és a májrák egyre fenyegetőbb kockázatával él. A késlekedés miatt hetente 2 ember meghal májelégtelenség vagy a máj rosszindulatú daganata miatt.
A Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete, az Összefogás a Vírusos Májbetegekért Egyesület és a Májbetegekért Alapítvány együttesen szinte már mindent megtett az ügy érdekében, ám ez idáig semmi sem történt!
A Hepatitisz Világnapon petíciót adtunk át dr. Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak és Balogh Zoltánnak, az Emberi Erőforrás Minisztérium vezetőjének, de az elmúlt hónapokban küldtünk levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek, Áder János köztársasági elnöknek, sőt minden országgyűlési képviselőknek is. Mi betegek, akik közül sokan az egészségügyben fertőződtünk meg, semmilyen konkrét biztatást nem kaptunk problémáink megoldására sem az egészségügyi-, sem az állami vezetőktől, így kényszerűségből most demonstrációt szervezünk.

Arra kérjük sorstársainkat és támogatóinkat, lépjünk fel együtt! Demonstráljunk személyesen! Az idült vírusos májbetegségek Magyarországon 100 ezer embert érintenek közvetlenül, közvetetten pedig százezernyi családtagjukat, többszázezernyi ismerősüket.

Aki tud, jöjjön el és hozzon magával bárkit, aki velünk együtt vallja, hogy a költségvetésben van, kell legyen helye az olyan bizonyítottan hatásos gyógyszerek finanszírozásának, amelyek több ezer embert meggyógyíthatnának, és ismét a társadalom hasznos tagjává tehetnének!
Hallassuk a hangunkat! Itt vagyunk, és élni akarunk!

A helyszín: Emberi Erőforrások Minisztériuma
                   Budapest V. ker., Arany János utca 6-8.

Időpont: 2010. október 12. 12.00-14.00 óra
              Petíció átadása: 13.00 óra

A helyszínen a szervezők maszkokról gondoskodnak, mely a fertőzöttekkel kapcsolatos diszkrimináció elleni tiltakozást is szimbolizálja.

Részvételi szándékát, kérjük, jelezze a 06-70/609-3652 telefonszámon szóban vagy SMS-ben, vagy a vimor.demonstracio@freemail.hu e-mail címen.


Összefogás a Vírusos Májbetegekért Egyesület (ÖVEM)
Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete (VIMOR)

Nincsenek megjegyzések: