vasárnap, szeptember 27, 2009

injekció beadás (az utolsó szurim)

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Sorstársaim!
Kedves Ket, Zazie, Zsuzsa és Névtelen!
Hogy vagytok, mi történt mostanában veletek?
Én Magda vagyok, novemberben kezdeném a kezelést, 2009 februárban megcsináltam két hetet sok mellékhatással, és feladtam. Lélekben viszont nem lehet feladni, ott van mindenhol velem, mint az árnyék.
Egyéb betegségeim mellett az a baj, hogy szinte éjjel-nappal egyedül vagyok, nincs kivel megbeszélni, tanácsot biztatást kérni... Lehet így kezelést kezdeni? szinte egyedül?
Elolvastam ezt a blogot végig, kézikönyvestől a hozzászólásokig...Ebben a városban nincs lehetőség kommunikációra.
Én is tudok a Pannonhalmi Apátság teáról, de első, a kezelés újrakezdése lenne. Félek... Nem tudnátok segíteni?

Ketnek nagy gratuláció h végigcsinálta, és h ezt a blogot létrehozta. Most ez tartja bennem a reményt! Tudnátok segíteni?
Előre köszönöm, hogy vagytok itt a blogon, s várom válaszotokat.

Sorstársi üdvözlettel: Magda
Csak egy szót kérek... addig csinálok emailcímet.

Gratulálok Ket, kitartást többiek!

Zazie írta...

Rám számíthatsz, én is nagyon sok segítséget kaptam-kapok most is a betegtársaktól. Szerintem teljesen egyedül ezt nem lehet csinálni. Én biztosan nem tudnám.
Blogom:www.zazie-vir.blogspot.com, cím:hepacvir@gmail.com

Ha szükségét érzed, jelentkezz! Sokszor nagyon apró dolgokkal sokat lehet segíteni!
Kitartás és pozitív hozzáállás!

Zazie

Ket írta...

Kedves Magda!

Egyedül nagyon nehéz lehet végigcsinálni, de nem kell egyedül. Sokan vagyunk így, és egymásban tartjuk a lelket, ha másképp nem, legalább neten keresztül.
Én csak javasolni tudom, hogy kezdd el újra, és csináld végig a kezelést. Tudom milyen rossz, de a végeredmény megérni, és nem lesz ott többé az árnyék.
Ha bármilyen segítség kell, írj! Vagy csak oszd meg velünk hogy érzed magad épp. :)
Sok kitartást, és szép napot!

Ket

Magda írta...

Kedves Zazie és Ket!

Irtam nekek ide egy hosszút, és eltünt.!?
Zazie láttam a blogodat, amihez szintén gratulálok,az elején a "Lelki bajok"
falhoz mázollt. azt a kis fiatalos lüktetést, ami Ket stílusában volt, elseperte az igazság, mert én is depressziós vagyok, csak nincs olyan orvosom, mint neked.
Úgy látom mind a ketten családban éltek, az ami nekem nincs...
A ribavarintől(COPEGUS) rózsaszínű filmtabletta, nem volt gyomorfájás-gymorgörcsötök?
2-3 órás hiegrázás az első két injekciónál?
Zazie! Te 35-nél nem vagy idősebb? Csak kb.
Köszönöm hogy írtatok!

Email: keklotus@gmail.com

Várom álaszotokat, minden szépet és jót!
Magda

Magda írta...

Elkeserített, hogy a nagy és szép felajánlkozás után nem sikerült válaszolnotok. Na, majd máskor, vagy az emailcímre... Remélem nem sértettem meg senkit, Ket, Zazie,hol vagytok? Nem baj, megcsinálom egyedül, a hepatológussal, meg a koordinátorral.
Jó és szép hetet, nagyon jó egészséget!
Magda

Névtelen írta...

Kedves Magda ! Én Zsuzsa vagyok. Biztos kapsz választ a lányoktól csak ez az oldal nem olyan mint egy sms. kicsit csúsik.
De azért én is elmesélem neked, hogy 5,5 hónap után abba hagytam a kezelést,mert én pl. attól pánikoltam be ,hogy borzalmasan kezdett hullani a hajam. Mikor fésülködtem / pedig én nem vagyok vallásos / de mindig beszéltem a Jó Istenhez,hogy mindent elviselek csak azt hagyja meg. Ráadásul sajnos hirtelen felszámolják a munkahelyemet. És már nem vagyok olyan fiatal hogy kapkodjanak utánam. Hiába van meg a szakterületemben a tudásom. Szóval az orvosom azt mondta kár hogy abba hagyom mert szépen reagálok a gyógyszerre. De az élet mást diktál most. De már most ott van a gondolat hogy valamikor muszály folytatni. És igaz amit írtál hogy ott van az árnyék. Én nem olyan régen fedeztem fel a kézikönyvet és az nagyon sokat segített. És szinte ahogy ott le van írva úgy jöttek a tünetek egymás után. Nekem az utolsó pillanatig volt lázam vagy hőemelkedésem. Erős szívdobogásom. Én alapban elég pörgös vagyok, mire kigondolok valamit addigra már meg is csinálom. Na most ez nem így volt. Ha elkezded - az én tapasztalatom szerint - az a legjobb ha este lövöd be magad és mindjárt beveszel 2 db algopirint. Aztán csicsika. A másnap az szinte félelmetes volt. Alig tudtam valamit csinálni. De képzeld volt olyan hét is hogy azt hittem nem jól csináltam valamit, mert hét közepe felé jeletkezett az ami máskor hétvégén. Aztán ami szintén igaz 6-8 hét után ez csillapszik egy kicsit. Úgyhogy ne add fel - mondja a bagoly ... - mert biztos az árnyék elhagy egy idő után.
Hidd el bennem is állandóan az mocorog, hogy és most ????
Kitartás és ügyes legyél. Ha úgy érzed kell egy kis HELP nyugodtan írj.
Sok sikert és jó egészséget kívánok , sok kitartással. Zsuzsa

Zazie írta...

Kedves Zsuzsa !

Május 26-án kezdtem a kezelést, jövő héten megyek 24. heti kontrollra. Nagyon sok mellékhatással küszködöm, az interferont 2 alkalommal csökkentették. Nagyon rossz a vérképem és a bőröm is begyulladt a szárazságtól. A hajamnak talán a fele még meg van. Én a hajamat kínáltam fel a Jóistennek, ha kaphatnék egy jobb vérképet cserébe !
Nagyon akarom most ezt a kezelést, mert képtelen lennék előlről kezdeni.
Bennem nincs annyi erő, és a környezetem, munkahelyem sem tolerálná az újrakezdést. Most, vagy soha !
Minden jót kívánok, vigyázz magadra: Zazie

jucus írta...

Kedves Zazie!
Olvastam a blogodat, nagyon tetszett, mindenben egyetértek veled, a mellékhatások is ugyanazok voltak nekem is, depis is voltam, sajnos egy kicsit felhúztak, vagy nem bántak velem nyugodtan már robbantam mint a bomba. Most másodszor kezdtem, kijelentettem a családomnak csak akkor vagyok hajlandó elkezdeni, ha ebben segítenek, mert ha családos vagy, ha családban vagy segítség nélkül nem megy. Most adtam be a 8. injekciót két hónap szünet után, szerencsére még nem volt vészes, csak egy napot feküdtem, nem bírtam felkelni a szuri után. Egyébként ez tényleg olyan mint egy meglepetés csomag, nem tudod, hogy mi vár rád, jó vagy rossz. Én is pörgős vagyok, és a legnagyobb szenvedés az volt, hogy magammal küszködtem, mert hiába akartam csinálni valamit, nagyon fáradtnak éreztem magam. De már olyan vagyok mint egy drogos, hol zuhanok, hol lebegek. Most legalább tudok aludni, és a 48 kg is még meg van.
Szívesen írok neked emailod-ra, ha gondolod!
Jucus!

Zazie írta...

Kedves Jucus !

Szeretettel várom a jelentkezésedet ! Szívesen veszem a jó ötleteket, tanácsok, de a "sorsközösség" érzete is sokat lendít a helyzeten. Írom a blogot tovább is, csak néha kevés a testi és lelki erő ! Mellékhatás naplót vezetek, az alapján könnyen fel tudom idézni, hogy mi mikor is volt.

Én úgy érzem magam, mintha térben és időben egy másik dimenzióban lennék, csak néha bekukkantok a régi életembe. Csak vendégségbe járok magamhoz. Hülyeség ugye ? De a kezelést néha nem lehet épp ésszel csinálni.

Nyugodt napokat kívánok, és jelentkezz, ha gondolod.

Zazie