szerda, november 26, 2008

ételek-italok

Elisa tollából pár tapasztalat az étkezéssel kapcsolatban:

A kezelés során, mint annyi más a szervezetünkben az emésztésünk is megváltozik, és többségében étvágytalanok leszünk.
Felhívják a figyelmünket, hogy kerülni kell a zsíros és nehéz, túl fűszeres ételeket. Megváltozik az íz érzékelésünk, és ami eddig jól esett, arra most undorral nézünk. Viszont enni meg muszáj, és nem csak a gyógyszerek miatt, hanem mert sokat fogyunk így is a kezelés alatt.
Konkrét ételeket most nem sorolnék fel (azt elmondj az orvos), viszont a saját tapasztalatom meg az volt, hogy ettem ami éppen jól esett.
Nem diétáztam, nem válogattam az ételek között, hogy szabad e enni, vagy nem. Örültem ha magamba tudtam erőltetni pár falatot. Ha éppen a bab leves, vagy a töltött káposzta esett jól, hát én bizony megettem. De mondom ez csak a saját tapasztalatom, és aki tudja azért tartsa be amit az orvosa javasol.
A folyadék bevitel szintén az aktuális állapotomnak felet meg, ásványvíz, tea, gyümölcslé váltakozott. Mikor mit kívántam meg. Most ehhez kell nagyon alkalmazkodni.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Elisa !

Olvastam a kezelés közbeni tanácsaidat. Nem tudom, hogy Te tul vagy e már a kezelésen.
Én májusban kezdtem el, és sajnos most abba kell hagynom, mert a munkahelyem megszünik és ahhoz hogy estleg új munkát találjak , rendbe kell jönnöm. Most pillanatnyilag úgy nézek ki mint egy múnia valamelyik ásatásból.
Szóval a mi az én legnagyobb próblémám a hajhullás.
Ha esetleg van ezzel kapcsolatban tapasztalatod, vagy betegtársaktól akkor légyszíves írd meg hogy biztos viszanől e , és kb. mennyi idő. persze tudom hogy embere válogatja. Csak én most a sok stresztől még inkább bepánikoltam.
Ne haragudj hogy ilyennel zargattalak.
Köszönöm szépen? Zsuzsa

Zazie írta...

Kedves Zsuzsa !

Zazie vagyok és szintén májusban kezdtem a kezelést. Most kb a hajam fele van meg, az is vacak, vékony és száraz. Több betegtárssal vagyok kapcsolatban, másoktól hasonló tapasztalatokat hallottam. A kezelés abbahagyása után néhány héttel már javul az általáno állapot, a hajnak viszont hónapokat írtak a teljes regenerálódásra.
Hanyadik hétnél vagy ? Van már 24. heti vírusszámod ?
Nem tudnál inkább táppénzre menni, és gyógyultan keresni új munkát ?
Ha gondolod a www.zazie-vir.blogspot.com oldalról el tudsz érni.

Gyógyulást: Zazie