csütörtök, január 21, 2010

Izületi fájdalmak

Az ízületeimet már alaposan szétrongyolta a vírus az elmúlt évtizedek alatt, ezért alapból is sokat bajlódom velük. A fizikoterápia, masszázs és jóga sokat segít. Sajna jelen helyzetemben a masszázson kívül minden más segítségről le kellett mondanom. Minden porcikám sajog, fáj és gyulladt. Sokszor leginkább az Óz-ból megismert Bádogemberre hasonlítok. Csak nekem még sokat kell várnom a generálozásra.

10 megjegyzés:

Zazie írta...

Tisztelt Főorvos Úr !

Véleményét szeretném kérni, hogy hepa C-s betegként Paracetamol fájdalom csillapító tablettából folyamatosan mennyi ideig és milyen adagolásban lehet szedni májkárosító hatás nélkül?
Sajnos az izületi fájdalmaim, ill. egyéb mozgásszervi betegségekhez kapcsolódó - hetekig tartó - ideggyulladás elviselése gyógyszeres segítség nélkül egyre nehezebb. Tramadol tablettát pszichiátriai gyógyszereim miatt nem kaphatok.

Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel:
Zazie

Makara Mihály dr. írta...

Kedves Zazie!

A tűrhető mérték nagymértékben függ a máj állapotától, azaz, hogy mennyire előrehaladott a májkárosodás. Javaslom, hogy kezelőorvosával beszélje meg a kérdést!

Tisztelettel

Makara dr.

Zazie írta...

Köszönöm szépen a gyors választ Főorvos Úr.
Tisztelettel:
Zazie

Névtelen írta...

Sziasztok!

Megjött a leletem! Minden oké, normál a májfunkciós érték! Üdv Mindenkinek! Hepaj :))

Névtelen írta...

Gratulálok Hepaj, csak így tovább...

Névtelen írta...

Köszönöm szépen! Üdv: Hepaj

Névtelen írta...

Tisztelt Főorvos úr!

A véleményére lennék kíváncsi. Kérem segítsen. Az első kezelésre (két éve) nem reagáltam megfelelően, ezért fél év után leállították. A mostani labor eredményeim kiválóak, a fibrózis mértéke FO. Fél évente kell ellenőriztetnem a házi orvosommal a vérképemet.Miért nem kaphatok most egy újabb, úgynevezett szintentartó kezelést? Tisztelettel várom válaszát.

Makara Mihály dr. írta...

Kedves Névtelen!
Ha az első kezelésre nem reagált megfelelően, de a Fibroscan értéke F0 maradt, akkor nincs veszély. Utóbbi azt jelenti, hogy nincs heg a májban. Ha fél évente ellenőrzik a laboratóriumi eredményeit, évente elvégzik a Fibroscan kontrollt, és az F0 marad, akkor bizonyosan nem megy tönkre a mája, és megvárhatja, míg még jobb gyógyszerek lesznek elérhetők.
Tisztelettel

Makara dr.

Névtelen írta...

Tisztelt Főorvos úr !
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát.
Boldog, békés karácsonyt!

Névtelen írta...

Boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek!
Üdvözlettel: Hepaj