szerda, december 09, 2009

Jó napok is vannak !

Minden napra jut valami mellékhatés, hol ez, hol meg az. Egyszer erősebben, máskor gyengébben, de valami mindig jelen van.
Én saját hatáskörben eldöntöttem, hogy ha nem nagyon pocsék a napom, azt jónak minősítem ! De vannak igazán kellemes és közelítőleg normális napjaim is. Meg kellett tanulni minden apróságnak örülni, értékelni, ha csak Simán gyenge és fáradt vagyok, de nem fáj semmim. Ehhez nekem hónapokra volt szükségem, de már működik, mint afféle önvédelmi eszköz.
Minden betegtársnak azt üzenem, hogy gondolkodjatok pozitívan és a " nem olyan rossz " legyen inkább jó ! És ha csak lehet, próbáljátok meg humorral, öniróniával közelíteni ehhez a nyamvadt, kiszolgáltatott, kezeléstől függő helyzethez !

5 megjegyzés:

Morgós írta...

Sziasztok!

Van itt valaki akit kezeltek
boceprevirrel és gyakorlati tapasz-
talatai vannak a mellékhatások
terén?

Gabcsi írta...

Szió Morgós!
Én is csak hallottam róla...de az eredmények sokkal biztatóbbak, mint a 2 komponensű, eddigi th-val.
Úgy tudom, hogy a boceprevir specifikusan a hepatitisz C vírust célozza meg, és megakadályozza másolódását a fertőzött ember szervezetében.Gondolom a mellékhatások érdekelnének..hasonlóan érzed magad, mint az eddigi gyógyszeres kezeléseknél. Igazából nem tudsz összehasonlítani, mert minden új gyógyszer bevezetésénél először olyan betegeket keresnek meg, akik még nem voltak kezelve..s tudjuk jól minden kezelés másképp hat ránk is..hiszen én is már túl vagyok egy páron.
Ha módod van rá, akkor kezdj hozzá...egy eséllyel több, s a máj életét mindenképp hosszabbítod:)s az már fél siker.

Morgós írta...

Rosszul tudod.
A kísérleti szakon már túl van a gyógyszer, de kétségtelen, még nagyon
új, kevés a tapasztalat.
Egyébként azoknál alkalmazzák, akik
már túl vannak /eredménytelenül/ a
hagyományos kezelésen.

Rohadtul félek, mert a mellékhatások
elég durvának tűnnek. Különösen a
rengeteg tabletta /a rebeton mellé
napi 12 +/, amit emésztőszervvel
nem tudom hogy lehet bírni.

Hát, majd meglátjuk.

Morgós

Zazie írta...

Szia Morgós !
Tegnap voltam Székesfehérváron kontroll vizsgálaton (mint javíthatatlan visszaeső ) és a kezelő orvosomtól azt az infót kaptam, hogy a hármas kombináció bevezetés előtt áll, sok ezer beteg várja. A kezelést azokkal kezdik, akiknek a legrosszabb állapotban van a mája, ill. nem futnak ki az életkori felső határból. Van olyan betegtárs, akinek már viszonylag régóta van bizottsági engedélye, csak a kezdésre vár, amelyet januárra datálnak.
Én úgy tudom, a 3. gyógyszer mellékhatásai durvábbak, mint az első kettőé, erősen és gyorsan rombolják a vérképet, ill. okoznak bőrgyulladást. Az én esetemben pont ezek miatt nem javasolják az alkalmazást.

Ha lehet, próbáld megtalálni a számodra leghatékonyabb gyomorvédő szereket, mert azokra biztosan nagy szükséged lesz.

Szorítok ezerrel !!!!
Üdv. Zazie

pistu87 írta...

Sziasztok! Molnar Istvannak hivnak es 24 eves vagyok. Juliusban volt egy banalis rutinmutetem es enek koszonhetoen lettem hcv fertozott(valoszinuleg helytelenul fertotlenitett szike vagy mas ezkoztol). A tunetek szeptemberben jelentkeztek rajtam: sargasag, laz, hasfajas, hanyinger stb formajaban es mikor bekerultem a korhazba kiderult hogy nem szimpla sargasag hanem hepatitis C fertozesem van. A korhazban 10 napot toltottem es hazaengedtek mondvan hogy ott sem tudnak tobbet tenni ertem mint ha othon lennek. Azota ketszer voltam vervizsgalaton es az elso alkalommal az eredmenyek lattan kezdtem orulni hogy hatha spontan gyogyulo leszek, de a masodik eredmeny mar nem lett olyan jo es az orvosom is azt mondta hogy valoszinuleg visszaeso leszek. Nagyon ketsegbe vagyok esve, bar a csaladom mindenben tamogat megis ugy erzem egy vilag dolt ossze bennem! A baratnommel ket eve elunk egyutt es ugy nezett ki hogy nemsoka osszehazasodunk es mar a babat is tervezgettuk a nem tul tavoli jovonkbe. Jelenleg semmi konkret kezelest nem kaptam az orvosno csak valami tablettat irt fel mondvan hogy varjunk meg egy par hetet hogy lassuk mijenek lesznek a kovetkezo eredmenyek, de nekem nem tunik okos megoldasnak ez a varakozas, de mondjuk nem is tudom hogy ilyenkor mi a teendo. Azt gondoltam hogy felkeresek egy specialistat es kikerem a velemenyet, hogy aztan ne tudjam azt mondani hogy nem kerestem fel mas orvost a problemaval. Sok tanulmanyt olvastam a betegsegrol es nekem ugy tunik hogy nem tul rozsasak a kilatasaim (sajnos senkie aki ezzel a betegseggel kuzd), de probalok minel kevesebbet a betegsegre gondolni mert nem szeretnek depresszios lenni. Nem untatlak tovabb titeket, de jol esett mind ezt kiadni magambol es ha netan valaki szertne hozzaszolni vagy tanacsot adni szivesen varom akar e mail cimemre is pistu87@yahoo.com . Tovabbi szep napot es hosszu eletet mindenkinek!