kedd, május 19, 2009

40

Tegnap megvolt a 40. is, mostmár csak 8 van hátra ha minden igaz. :) És ha az a minden igaz, amit én gondolok, akkor július 13-án lesz az utolsó szuri. :)

szerda, május 13, 2009

szemészet

Számomra a szemmel kapcsolatban lévő piszkálódás iszonyatot jelent. A félelmem és utálatom kezdetét valahol ott lehetne datálni mikor kiskoromban egy hétig kórházban feküdtem, és a mellettem lévő ágyon egy kifordult szemű lány feküdt.
No ez már a múlté.

Szóval voltam szemészeten, olvastam, meg még egyszer, meg néztem valami gépbe amiben valami amorf forma össze vissza fókuszált, aztán következett a a szemszárazság vizsgálat, amit igazán-igazán utálok, mert az én szemembe ne dugdossanak semmit, pláne ne úgy, hogy szúr, meg még marja is, és három percig ücsöröghetek (oké, csak három perc, közben agykontrollos pozitív mondatokat mantráztam, mint hogy minden rendben, nem fáj, nincs kellemetlenség, egészséges vagyok). Ennek az eredmény, hogy igen, bizony van "mérsékelt szemszárazság", úgyhogy használjak napi 5x műkönnyet (amire azt hittem, hogy nagyon max egy ezres lesz, közben meg 2800 volt o.O). Ez után a szemnyomást nézték meg, valami hülye műsszerrel, ahol látnom kellett volna a zöld pontot, de csak néha láttam felvillanni, úgyhogy elég sokáig tartott mire sikerült bemérni a szemem, és belefújni. Próbléma nem lett volna, ha tudom mire számíthatok, de a "levegőt fogok fújni a szemébe" megszólalásból az is kitelik, hogy egy kis szellő, meg az is, hogy egy orkánerejű valami benyomja a szemem. Hálistennek nem ez utóbbi volt. Utána szemfenék, és mégegyszer szemnyomás (most másképp, szem érzéstelenítve..), mert határértéken volt. Ezután még szaruhártya vastagság mérés, mert lehet, hogy az befolyásolja a szemnyomást (itt persze az egyik gép rossz volt, úgyhogy vagy 15x kellett a szememnek nyomkodni valami hegyes cuccot, és bláááá, de a másik gép már működött, és meglett gyorsan. De volt egy pont, mikor a hányinger kerülgetett... Mindenesetre ez tök normális, szóval nem befolyásolja a nyomást. A nyomással kapcsolatban elhangzott a zöld hályog (nanenanenane, sőt, kifejezetten biztos, hogy NEM), de mivel semmi más nem utal rá, nem vizsgálódik tovább, csak majd kontrollra járjak.
Az összesített eredmény: mérsékelt szemszárazság (műkönny napi 5x), határéték nyomás (időnként kontroll), szemfenék vizsgálatnál meg ismét előkerültek a kis góc hegek, vagy mik, amik valami lezajlott gyulladásra utalnak. 2007-ben fedezték fel először. (Tipp: Debrecenben emlékszem volt hogy annyira fájt a szemem, a leges legkisebb fényre, hogy nem bírtam megmaradni, ABUnál feküdtem sötétben az ágyon, és még a szoba végéből átszüremlő halvány laptopfényfoszlánytól is teljesen kivoltam. És mindentől. A legkisebb kis fényponttól. Nagyon szar volt.)
A doktornő kedves volt, szimpatikus, és alapos, úgyhogy szerintem hozzá fogok visszajárni.

(Ez a bejegyzés azért került ide, mert orvosi dolog, rég nem írtam, és bár nem Hepatitis C, de nekem ilyen is van: autoimmun. :)